Kilpailuohjeet

Avoin keskimatkan suunnistuskilpailu

JAKE50 Luhangassa la 6.6.2020

KILPAILUOHJEET

Huomaathan 4.6.2020 tehdyt muutokset

Kilpailunjohtaja : Asko Weijo

Ratamestari : Jake Puttonen

Valvoja : Pasi Valkonen IHR

Tuomarineuvosto : PJ Raimo Itkonen S-JKL, Petteri Huikko LS-37, Mika Häkkinen Hiiltomiehet.

Maasto : Kalliorinnemaasto, Päijänteen rantamaisemissa. Kts Ratamestarin lausunto.

Kartta : Jake Puttonen 5/2020,  1:10 000 / 5m (H/D14-40) 1:7500 (H/D10RR-12TR, H/D45-65), tulostettu 6/2020 Kirjapaino Ässässä. Kaikilla muilla sarjoilla kartan koko A4, paitsi RR- ja TR-sarjoissa A5. Kartat ovat muoveissa joita ei ole saumattu kiinni. Karttoja ei kerätä kisan jälkeen pois, muistakaa Fair Play. Jaathan karttakuvan somessa vasta kello 17 jälkeen.

Numerolaput , rastinmääritteet ja Emit : Kilpailussa ei käytetä numerolappuja. Rastinmääritteet löytyvät painettuina kartoista, irtomääritteitä ei ole. Jokainen vastaa itse siitä, että suunnistaa ilmoittamallaan Emit-kortilla. Tarkista korttisi numero lähtölistasta. Emit-numerojen muutokset (0400-644 247/Heikki) viimeistään perjantai-illan aikana. Tarkistuslipukkeet löytyvät lähdöstä.

Mallirasti: Lähtöviitoituksella. Tarkista emittisi toimivuus, koska sillä tapahtuu kisasi ajanotto. Lähdössä myös muutama varaemit.

Lähdöt: Vapaa lähtö klo 11-16. Ruuhkien välttämiseksi pyri tulemaan kisapaikalle oheisten saapumissuosituksien mukaisesti. Huomioi, että pysäköintiin ei pääse kello 15.15 jälkeen ja lähtöalueelle pääsy suljetaan klo 15.30.

Klo 11-12 Keski-Suomen alueen seurat

Klo 12-13 Uudenmaan ja Varsinais-Suomen Seurat

Klo 13-14 Savo-Karjalan ja Kymenlaakson seurat

Klo 14-15 Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan seurat

 

Lähtöjen toiminta: Lähdöt sijaitsevat kilpailukeskuksessa, vierekkäin. Lähdöstä yksi lähtevät kaikki muut, paitsi sarjat H/D10RR ja H/D12TR.

Lähtö 1

Siirry sarjasi osoittamaan karsinaan. Voit kysymällä itse varmistaa, että edellinen kilpailija ei ole sarjassasi, sillä samassa sarjassa juoksevilla pitää olla vähintään 2 min lähtöväli. Lähtötoimitsijat varmistavat vielä, ettei samalle radalle lähde suunnistajaa peräkkäisillä minuuteilla. Jos joudut jonottamaan, muista turvaväli.

3min: toimitsija kysyy sarjasi, nimesi ja emit-numerosi.
2 min: tyhjä kilpailukartta näkyvillä.
1 min: saat ottaa kartan, mutta et katsoa sitä. H/D14-sarjalaiset saavat tutkia karttaa.
10 sek: toimitsija pyytää sinua laittamaan emit-korttisi nollaleimasimeen. Pidä kortti leimasimessa, kunnes kuulet lähtömerkin. Aikasi lähtee juoksemaan, kun nostat kortin leimasimesta.

Lähdöstä 30m viitoitus K-paikalle.

 

Lähtö 2 (H/D10RR, H/D12TR)

Kun tulet lähtöpaikalle, ilmoita suunnistatko 10RR vai 12TR-sarjassa.
3 minuuttia ennen lähtöä tarkistetaan Emit-numerosi.
2 minuuttia ennen lähtöä RR-sarjalaiset saavat karttansa ja heitä opastetaan. TR-sarjalaiset saavat myös omat karttansa.
1 minuuttia ennen lähtöä RR- ja TR-sarjalaiset saavat tutustua edelleen ratoihinsa.
10 sekuntia ennen lähtöä toimitsija pyytää sinua laittamaan emitkorttisi nollaleimasimeen. Pidä kortti leimasimessa, kunnes kuulet lähtömerkin. Aikasi lähtee juoksemaan, kun nostat kortin leimasimesta.

K-paikka sijaitsee lähtöpaikassa.

 

Kielletyt alueet :   Kilpailumaastoon meno kisaa ennen ja sen jälkeen on kielletty. Tonttimaille meno on kielletty. Kisa-alueen ainoa pelto on myös kiellettyä aluetta, pellon laitoja saa kuitenkin juosta. Pellon laidassa on yksittäisiä puukeppejä joissa punavalkoisia nauhoja noin 2m laidasta ilmoittamassa sallitun kaistaleen leveyden. Maastoon on nauhoitettu yksi vaarallinen jyrkänne.

 

Ratapituudet:

H21A                  5,69 km                                          D21A                 4,36 km
H35                    4,54 km                                          D35                    3,93 km
H40                    4,54 km                                          D40                   3,93 km
H45                    4,36 km                                          D45                    3,69 km
H50                    3,93 km                                          D50                    3,26 km
H55                    3,69 km                                          D55                    2,75 km
H60                    3,26 km                                          D60                   2,75 km
H65                    2,70 km                                          D65                    2,28 km
H20                    4,54 km                                          D20                   3,93 km
H18                     3,69 km                                         D18                    3,26 km
H16                     3,43 km                                         D16                    2,95km
H14                     2,63 km                                         D14                    2,39 km
H12TR                2,10 km                                         D12TR              2,10 km
H10RR               2,62/2,01km                                D10RR              2,62/2,01km

 

RR- ja TR erityisohjeet : Rastireitti on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Karttaan nauha on merkitty oranssilla viivalla. Rastireitin rasteilla normaalit pukit ja liput, joissa kummissakin tunnukset RR1, RR2 jne. Viimeinen rasti on sama kuin muillakin sarjoilla, siellä on kaksi pukkia, joista toisessa tunnus RR6 ja toisessa koodi 101. Voit leimata kummalla leimasimella tahansa. Tukireitin nauha on merkitty karttaan ja maastoon samoin kuin rastireitillä. Tukireittiläisten rasteilla on normaalit numerokoodit.

Maali : Viimeisiltä rasteilta maaliin johtaa viitoitus, jota pitää noudattaa. Maalilinjalla tapahtuu maalileimaus, jonka jälkeen urheilijat siirtyvät viitoitusta eteenpäin tulospalvelun. Mahdolliset epäselvyydet leimauksissa käsitellään välittömästi.

Keskeyttäneet : Keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalihenkilökunnalle.

Palkintojen jako : Kaikille kilpailijoille on maalissa osallistumispalkinto, jonka voi itse ottaa toimitsijan opastuksella. Pääsarjojen H/D21 kolmelle parhaalle postitetaan 99€ S-ryhmän lahjakortti kullekin. Jos olet yksi näistä kuudesta henkilöstä, niin toimitathan kisan jälkeen postiosoitteesi osoitteeseen paalanensatu@gmail.com

Kahvila : Mahdollisuus take away-kahvin, teen ja voileipien sekä juomien ostoon. Pyri varaamaan tasarahaa ostoksiin. Maalissa vesitarjoilu, kisapaikalla ei ole muualla erillistä vesipistettä eli varaa itse riittävästi urheilujuomia mukaan.

Suunnistajan Kauppa ja Pekka Sport palvelevat pysäköintipaikan tuntumassa suunnistus- ja urheiluvälinekauppoina.

Ensiapu : Ensiapu sijaitsee maalin välittömässä läheisyydessä.

WC : Sijaitsee pysäköintipaikan ja lähtöpaikan läheisyydessä.

Peseytyminen : Kisakeskuksessa ei ole pesupaikkaa. Uimarantoja mm. Tammijärvellä koulun kohdalla ja Sysmässä leirintäalueella ja Askontien päässä.

Verryttelykartta : Kisasivuilta voit ladata puhelimeesi/tulostaa itsellesi infokartan, jossa näkyy kisakeskuksen lisäksi pieni metsäalue, jossa voi ottaa tuntumaa maastoon/kartoitusjälkeen. Muista pitää huoli, että et häiritse rannan mökkiläisiä, pidetään lajin maineesta huolta!

 

Erityisohjeet virustartuntojen ehkäisemiseksi.

Kilpailijoiden velvollisuudet:

Älä saavu kilpailupaikalle flunssaoireisena. Voit perua osallistumisesi ilman lääkärintodistusta aina kisa-aamuun klo 9 saakka. Aikuisten osallistumismaksusta palautetaan 8€, lasten 5€.

Ota kisakyydeissä huomioon virustilanteen vaatimat ohjeistukset, käytä kimppakyytiä jos se on turvallista. Kisa-alueelle ei saa saapua kilpailuun osallistumattomia, pois lukien mahdolliset alle 14 vuotiaiden huoltajat.

Pyri viettämään kisapaikalla mahdollisimman lyhyt aika. Saavu maksimissaan 30 min ennen lähtöäsi ja pyri poistumaan heti maaliin saavuttuasi.

Huolehdi turvaväleistä. Siirtymissä oikeanpuoleinen liikenne.

Pidä huoli huolellisesta käsihygieniasta järjestäjien ohjeiden mukaan ennen maastoon lähtöä, maastosta palaamisen jälkeen sekä wc-käyntien yhteydessä.

Pyri myös suorituksen aikana välttämään kasvojen koskettamista.

Kisatilanteesta huolimatta ei tönimisiä, ruuhkia. Pyri leimaamaan koskematta leimasimeen ja siirry välittömästi pois rastirakenteen luota leimattuasi.

 

Järjestäjän toimenpiteitä kilpailijoiden suojaamiseksi:

Käsien desinfiointi ennen lähtöä ja maaliin saavuttua.

Nollaleimasimien ja maalileimasimien säännöllinen desinfiointi kisan aikana.

Väljyys lähtöpaikalla ja maalialueella.

WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan tehostetusti kisan aikana.

Kahvilaa, tulostauluja, kuulutusta tai muitakaan houkutuksia jäädä viettämään aikaa ei kisapaikalla ole. Ravintolasta voi ostaa take away -tuotteita tasarahalla.

 

Lämpimästi tervetuloa kisailemaan Luhankaan!

Itä-Päijänteen Rasti