Kuntorastit

Itä-Päijänteen Rastin kuntorastit

Itä-Päijänteen Rasti järjestää kuntorasteja Joutsa-Luhanka-Toivakka alueella!

Kuntorastit ovat liikuntatapahtuma, jossa kaikenikäiset ja -kuntoiset liikunnanharrastajat voivat kohentaa ja ylläpitää kuntoaan ja suunnistustaitoaan.

Kuntorasteilla kyseessä ei ole kilpailu, vaikka haluaville radan oikein suorittaneille otetaan aika. Tuloksen julkaistaan kuntorastien nettisivuilla.

SUUNNISTUSTUSAIKA

Kuntorasteja järjestetään viikoittain aina keskiviikkoisin. Metsään pääsee klo 17.00-18.30 välisenä aikana. Ja takaisin on palattava viimeistään klo 20.00 mennessä.

RATAVAIHTOEHDOT (alustavia ja suuntaa antavia)

A: vaativa noin 4,0 – 7,5 km
Radalla on vaativuudeltaan eritasoisia rastipisteitä ja -välejä. Taitoa ja kuntoa vaativa rata.

B: keskivaikea noin 3,0 – 5,0 km
Radalla on sekä helppoja, että vaativampia rastipisteitä ja -välejä. Juoksuvoimaa korostava rata.

C: vaativa noin 2,5 – 3,5 km
Rata sopii henkilöille, joilla on hyvät suunnistustaidot ja haluavat pitää niitä yllä, mutta jotka eivät halua suunnistaa pitempiä matkoja.

D: helppo noin 1,5 – 2,5 km.
Tällä radalla voi käyttää alueella olevia polkuja, hakkuuaukkojen reunoja, linjoja, ojia ym. selkeitä kohteita suunnistusta helpottavina tekijöinä. Sopii alkeet omaaville lapsille tai aloitteleville aikuisille.

Mitään edellä mainituista radoista ei ole pakko suorittaa sellaisenaan, vaan voit halutessasi itse valita rastit joilla käyt.

Edellä mainitut matkat ja kuvaukset ovat suuntaa antavia. Muutakin voi olla tarjolla, riippuen ratamestarin mielikuvituksesta ja kuntorastien tyypistä, esim. sprinttisuunnistusmatkat ovat selvästi lyhyempiä.

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU

Kuntorastien osanottomaksu on 5 €/kerta. Kaikki alle 20-vuotiaat seurasta riippumatta suunnistavat maksutta koko kauden. Kausikortti 40 euroa/kausi (sis. omatoimirastit).

Maksutavat:

Tapahtumapaikalla: Käteinen (varaa tasaraha) ja/tai fyysiset liikunta-setelit. Huom. EI mobiilisetelit!

Ennakkoon: Itä-Päijänteen Rastin tilille: Keski-Suomen Osuuspankki, OKOYFIHH, FI69 5089 4040 0070 85, Viestikenttään: Kuntorastit. Näytä kuitti ilmoittautumisen yhteydessä kuntorastipaikalla.

Ilmoittaudu tapahtumapaikalla, josta saat kartan. 

Muistathan ilmoittaudu toimitsijalle suunnistuksen jälkeen myös silloin, kun olet suunnistanut ilman aikaa, jotta sinua ei turhaan odoteta tai aleta etsimään. 

SUUNNISTUSOPASTUS

Vaikka et olisikaan suunnistanut aikaisemmin, voit rohkeasti tulla kuntorasteille. Siellä sinua opastetaan/ohjataan niin, että opit perusasiat nopeasti. Järjestämme myös mahdollisuuksien mukaan erikseen sovittuina kerroilla suunnistusopastustapahtumia kuntorastien yhteydessä yrityksille tai yhteisöille. 

VASTUU

Koska tapahtuma on harrastusluonteinen, vastuu on osanottajalla itsellään.

OMATOIMIRASTIT

Järjestämme myös mahdollisuutta omatoimiseen suunnistamiseen, jolloin jokainen voi lähteä harrastamaan suunnistusta yksin, kaverin, tai perheen kanssa haluamanaan aikana.

Osalla kuntorastikerroista maastoon jää rastiliput/merkit ennalta ilmoitetuksi ajaksi, tiedot näistä kerroista löydät täältä ja omatoimirastien sivuilta.

Omatoimirastien osalta on sama maksu kuin kuntorastikerroilla. Karttamaksun voit maksaa Itä-Päijänteen Rastin tilille. Keski-Suomen Osuuspankki, OKOYFIHH, FI69 5089 4040 0070 85, Viestikenttään: Kuntorastit tai Omatoimirastit

Omatoimirastien sivuilla lisätietoa.