Keuruun Kisailijat ja Suunta Jyväskylä pääsarjojen sprinttiviestimestareiksi!

Hiihtosuunnistuksen SM-sprinttiviikonloppua ja Itä-Päijänteen Rastin 50-juhlakilpailut saivat arvoisensa päätöksen. Aurinko helli ja lämmitti koko sunnuntaipäivän, muutenkin tunnelma oli tapissa Joutsan urheilupyhätössä.

Naisten ja miesten pääsarjojen mestaruudet matkasivat keskisuomalaisseuroihin. Molemmissa sarjoissa nähtiin äärimmäisen tiukat mitalitaistot, jotka ratkesivat aivan viimeisillä sadoilla metreillä!

Naisten sprinttiviestin mestareiksi suunnistivat taisaisilla ja varmoilla vedoilla Keuruun Kisailijoiden kaksikko Sonja Mörsky ja Sanna Pusa. Hopea matkasi Rastikettujen Tiina Niemelle ja Maria Hoskarille. Pronssiset mitalit nappasivat Rajamäen Rykmentin tytär-äiti parivaljakko Vilma ja Mervi Pesu. Kaikki kolme mitalijoukkuetta mahtuivat samalle loppusuoralle, eroa voittajan ja kolmannen joukkueen välillä oli vain vaivaiset 34 sekuntia.

D21 suomenmestarit: Keuruun Kisalijat – Sonja Mörsky ja Sanna Pusa (Kuva: Timo Mikkolla/SSL)

Miesten puolella suomenmestaruudesta käytiin vieläkin tiukempi taistelu ja mestaruus ratkesi vasta aivan loppusuoralla eikä dramatiikalta vältytty. Ankkuriosuudella voitosta rintarinnan taistelleet Kymin Suunnistajat ankkurinaan Tuomas Outinen ja Suunta Jyväskylän Misa Tuomala saapuivat Joutsan ”tuplatunneleista” aivan peräkkäin pitkälle loppusuoralle, Outinen edellä ja Tuomala perässä. Voitto näytti jo matkaavan Kymin Suunnistajille, mutta Outisen kaatuminen ennen viimeisiä kaarteita maksoivat rajulla tavalla mestaruuden ja näin ollen voittajaksi kruunattiin Suunta Jyväskylän Janne Häkkinen ja Misa Tuomala. Kymin Suunnistajille hopeaa ja pronssimitalit pujotettiin Rastivarsojen Hannu-Pekka Pukeman ja Miska Tervalan kaulaan.

H21 suomenmestarit: Suunta Jyväskylä – Janne Häkkinen (oik.) ja Misa Tuomala)

Muissakin sarjoissa nähtiin tiukkojan taisteluista suomenmestaruusmitaleista, mutta vaikka kilpailu on kovaa niin päälimmäisenä välittyi erittäin lämmin ja hieno tunnelma.

Kilpailutapahtuma, erityisesti radat ja olosuhteet saivat kiitosta. Myös tekniikan, mm. EmiTagien osalta kaikki pelitti suurimmalta osin moitteettomasti. Suurkiitos jo tässä vaiheessa teille kilpailijoille ja tietysti myös Suunnistuliitolle ja tulospalvelusta vastanneelle Result Fellowsin Risto ”Ryde” Kiviselle.

Isoin kiitos olosuhteisa ja tapahtuman järjestämisestä kuuluu tietysti Joutsan kunnalle, kaikille yhteistyökumppaneille, kilpailijoille ja tietysti myös kaikille aktiivisille talkoolaisille. Yhdessä hyvä tulee!

Tarkempaa koontia vielä myöhemmin!

Sitä ennen voit vaikka käydä lukaisemassa Suunnistusliiton uutisen sprinttiviestistä TÄÄLTÄ.

Suunnistusliiton jo ladattuihin kisakuviin pääset suoraan TÄSTÄ. Lisää kuvia latautuu Kisakuvat-sivustolle. Muistathan mainita aina kuvaajan!

Kiitos vielä kaikille mukana olleille!