Kuntorastit & Perheseikkailu 10.5. klo 17 Toivakassa.

Kuntorastikauden ensimmäiset rastit kirmataan Toivakan kirkonkylässä sprinttirasteina IPR x K-market Perälä Perheseikkailun yhteydessä keskiviikkona 10.5.2023 klo 17-18.30.

Keskiviikkona Toivakan koulukeskuksen ympäristössä riittää siis suunnistusvilinää ja -vilskettä.

Perheseikkailu on suunnattu n. 4-8 lapsille ja heidän huoltajilleen. Perheseikkailussa pääset tutustumaan suunnistukseen hauskojen ja innostavien tehtäväpisteiden parissa. Tarjolla on mm. suosittu leimausrata, kartio-/pistesuunnistusta ja lyhyt sekä helppo suunnistusrata koulun pihapiirissä.

Perheseikkailun jutun ja ohjeet löydät täältä.

Kuntorasteilla tarjoillaan neljä erilaista ja pituista sprinttisuunnistusrataa. Ratapituudet: A-rata: n. 3,8 km, B-rata: n. 2,4 km, C-rata: n. 1,9 km ja D-rata: n. 1,4 km. Kaikilla radoilla pääset varmasti sprinttisuunnistuksen makuun koulukeskuksen pyörityksissä. Myös metsän puolella pikkupoluilla pääsee nautiskelemaan keväisistä olosuhteista. A-radalla tarjoillan myös selkeämpää juoksupätkää jolloin pääset hyödyntämään koko kirkonkylän alueen kartan parhaat ja pahimmat osan 😉 D-rata sopii hyvin myös nuorimmille, joten mikäli Perheseikkailu ei vielä tyydytä suunnistusnälkää niin vahva suositus myös D-radan kiertämiselle. Alueena kirkonkylän kartta ja alue on monille varmasti melko tuttu ja turvallinen eli rohkeasti vain mukaan kokeilemaan sprinttisuunnistusta.

Kuntorastien yleiset ohjeet löydät täältä. Käythän tutustumassa, jotta tiedät kuinka toimia ennen suoritusta ja jälkeen suorituksen.

Muutama tarkentava huomio vielä 10.5. kuntorasteihin liittyen:

1. Autolla saapuvien pysäköinti tapahtuu Salomonintielle. Huom. Ajathan varovaisesti, alueella liikkuu paljon lapsia. Ilmoittautuminen (myös Perheseikkailu) koulukeskuksen pihapiirissä. Kts. opastekartta.

2. Muista ilmoittautua ennen ja ennen kaikkea jälkeen suunnistussuorituksen, vaikka menisitkin ilman ajanottoa.

3. Kuntorastiradat pyörivät samalla hyvin tiiviillä alueella kuin Perheseikkailun tehtäväpisteet. Otathan tämän siis huomioon ja varot pieniä suunnistajan alkuja.

4. A-, B- ja C-rata ylittävät Keskustien muutamaan otteeseen. Olethan varoivainen tien ylityksissä ja käytät suojateitä. Liian kiire ei myöskään muiden teiden ylityksissä tarvitse olla. Varovaisuutta siis 🙂 Otathan myös muut liikkujat huomioon.

5. Kunnioitathan kiellettyjä alueita. Pihapiirit ja asutukset. Käytä siis vain sallittuja reittejä. Mikäli et tiedä ja tunne spirinttisuunnistuksen kiellettyjä kohteita, voit kysyä neuvoa järjestäjiltä. Karttaan on myös lisätty ohjeet näistä kielletyistä ja sallituista karttamerkeistä.

6. Nauti keväisestä sprinttisuunnistuksesta.

Tervetuloa sprinttailemaan ja nauttimaan tapahtumasta Toivakan koulukeskukselle.

Suunnistusterveisin Petteri Huikko, Itä-Päijänteen Rasti & K-Market Perälä